Selecteer een pagina

Hoe werkt een Ashleigh & Burwood brander?

Geur is zo bepalend voor hoe je je voelt, hoe je de dag door komt en in welke gemoedstoestand men zich verkeerd. De collectie van Ashleigh and Burwood helpt je een fijn gevoel in je interieur te creëren. Maar hoe gaat dit in zijn werk?

De stappen die je kunt volgen voor optimaal gebruik van jouw Ashleigh and Burwood geurbrander

 1. Plaats de geurlamp op een stabiele ondergrond. Verwijder de bijgeleverde doppen en het lont. Bij een nieuwe geurbrander vul je de brander voor 2/3 met olie door middel van de trechter met jouw favoriete geur. Houdt de lamp altijd rechtop wanneer deze gevuld is.
 2. Plaats de lont terug in het flesje, bij het eerste gebruik laat je de olie 20-30 minuten in het lont trekken.
 3. Steek het lont aan en laat de vlam voor 2-3 minuten branden, u kunt een vlam van 5 tot 10 cm hoog verwachten. Houdt hier rekening mee op welke plek u de brander neer zet.
 4. Blaas de vlam uit en plaats de grote open dop (kroon) op de brander. De steen van het lont is nu heet en blijft warm zonder vlam en de steen zal blijven gloeien.
 5. Laat de geur zich voor 30 tot maximaal 40 minuten door de ruimte verspreiden. De door u uitgekozen geur zuivert en neutraliseert hierbij de lucht.
 6. Haal de open dop van de brander (pas op! Warm) en sluit hem af met de gesloten dop, deze dop zorgt er voor dat de steen geen zuurstof meer krijgt en uit gaat.
 7. GENIETEN!

Wanneer gebruik ik mijn geurlamp van Ashleigh & Burwood?

Heb je weer heerlijk gekookt, maar blijven de etensluchtjes hangen? Heb je iets gegeten waardoor er z’n specifieke geur in huis blijft hangen? Gebruik de geurlamp dan bij voorkeur na het eten. De geuren van Ashleigh and Burwood zorgen er voor dat de etensluchtjes verdwijnen. Daarnaast neutraliseert het ook. Wanneer je huisdieren in huis hebt is dit ook echt een uitkomst. Het voordeel van deze geurlamp is dat je deze kunt gebruiken wanneer jij dat wil en wanneer het jou uit komt. De geurlamp geeft alleen zijn geur vrij wanneer jij dat wil.

Hoe onderhoud ik mijn geurlamp?

De buitenkant van de geurlamp kunt u eenvoudig reinigen met een licht vochtige doek of door het gebruik van een swiffer duster. Zorg er altijd voor dat de dop op de lamp zit, en dat de lamp is afgekoeld. Houdt er daarnaast rekening mee dat u de brander rechtop houdt om te voorkomen dat de olie er uit lekt.

Wanneer u weet dat u de lamp een tijdje niet zult gebruiken, kunt u deze het beste leeg laten. Giet overtollige geurolie voorzichtig terug in de originele fles, met behulp van de trechter die bij uw lamp is meegeleverd.

Hoe maak ik mijn steentje/lont schoon?

Zorg ervoor dat u de lamp gaat reinigen in een goed geventileerde ruimte, zonder open vuur in de buurt. Verwijder voorzichtig het hele lont van de lamp en til deze bij de kraag op. Leg het hele lont in een kleine keramische kop of schaaltje. Giet voldoende neutrale olie in de kop of het schaaltje om het gehele lont te bedekken.

Dek de kop of het schaaltje af met huishoudfolie/verhoudfolie voor de veiligheid en om verdamping te voorkomen. Laat het ’s nachts op een koele plaats achter. Buiten bereik van kinderen of huisdieren. Het kan zijn dat de vloeistof geel van kleur wordt, dit is een teken dat de vloeistof eventuele onzuiverheden uit de steen weg trekt.

Verwijder het geheel uit de beker en gooi de resterende vloeistof weg. Breng de lont terug naar de nu lege geurlamp en laat deze drogen. De steen moet nu worden schoongemaakt en is daarna klaar voor gebruik.

(Voor een zeer slecht verstopte steen volgt u nogmaals bovenstaande stappen. Deze keer laat u de steen langer weken. Bijvoorbeeld 48 uur. De meeste lonten kunnen ongeveer 200 tot 250 keer gebruikt worden. Daarna zijn de lonten toe aan vervanging > Koop hier je nieuwe lont voor een kleine brander. 
Heb je een grote brander en is je lont toe aan vervanging? > Koop hier je nieuwe lont voor een grote brander.
Als de steen per ongeluk beschadigd raakt, zal uw lamp niet meer efficiënt werken. Plaats een nieuwe lont voordat u de geurlamp opnieuw gebruikt.

Waar is zijn Ashleigh & burwoord oliën van gemaakt?

De basis van de geur is een alcohol. Dit is de meest belangrijke brandstof waardoor de vloeistof kan branden. Een veel voorkomende alcohol die isopropylalcohol wordt genoemd, dezelfde soort alcohol wordt gebruikt als desinfectie en antibacteriële handwasser zoals deze in bijvoorbeeld ziekenhuizen worden gebruikt. Alle overige ingrediënten zijn gedestilleerd water en de geurstof zelf natuurlijk.

Zijn de geuren van Ashley and Burwood natuurlijk?

Het is een mengsel van natuurlijke, natuur identieke en plantenextracten als componenten. Belangrijk om te weten is dat geen van deze geuren getest is op dieren. De basis bestaat uit alcohol omdat het vlambaar moet zijn.

Kan ik verschillende geuren combineren?

Ja zeker, om jouw favoriete geur te creëren kun je de geuren mengen. Vind je een standaard geur heel lekker, maar bijvoorbeeld te sterk van geur? Dan kun je de neutrale geur hierin combineren om de geur te verzachten. Vind je 2 specifieke geuren heerlijk en wil je hier graag een combi van maken, dan kan dat natuurlijk ook.

Ben jij klaar voor een heerlijke geur ervaring? Shop hier jouw unieke geurbrander en favoriete geur!

0 reacties
Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog meer leuke blogs

Zomertijd: dé tijd om ons interieur te veranderen
Zomertijd: dé tijd om ons interieur te veranderen

De lente brengt niet alleen warmer weer en bloeiende bloemen met zich mee, maar ook de jaarlijkse overgang naar de zomertijd. Op zondag 31 maart 2024 gaan de klokken een uur voorruit, wat betekent dat we kunnen genieten van langere dagen en extra daglicht. Terwijl...

5 interieur cadeautips voor Moederdag
5 interieur cadeautips voor Moederdag

Moederdag staat weer voor de deur, en wat is er nu beter dan je moeder verwennen met een cadeau dat haar interieur verrijkt? In deze blog delen we 5 unieke interieur cadeau tips die gegarandeerd in de smaak vallen van iedere moeder. Tip 1: Zijdenbloemen voor Moederdag...

Vakbeurs bezoek in Frankfurt voor een nieuwe collectie
Vakbeurs bezoek in Frankfurt voor een nieuwe collectie

Bezoek aan Ambiente/Christmasworld Frankfurt Maandag 29 januari stapte we om 6:42 uur in de trein, onderweg naar Frankfurt Messe voor een nieuwe collectie. Eén van de grootste vakbeurzen in Europa met ruim 12 hallen, en iedere hal heeft minimaal 3 verdiepingen....

 • Franz Josef wandlamp goud

  159,95
 • Duiker dave hanglamp

  159,95
 • Hiding bunny zwart tafellamp

  139,95
 • - 25%

  Aap Liam zwart tafellamp

  75,00

Bezoek onze winkel

Maandag: Gesloten
Dinsdag t/m vrijdag:
09:30 - 17:30 uur
Zaterdag: 09:30 - 17:00 uur

Koopzondag 12:00 - 17:00 uur
(laatste zondag van de maand)

Kaart Azzoro - routebeschrijving

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

 

KVK 88747891
BTW NL004643751B25

De waardering van www.azzoro.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 139 reviews.